Подходящи заглавия и описания на уеб сайтовете

Posted on 2:19 ч. by wofer

Днес много уеб дизайнери и SEO оптимизатори внимателно следват всички подходи за качественото индексиране на уеб сайтовете в търсачките. Въпреки тези така необходими подходи и тенденции, много собственици на уеб сайтове и разработчици все още не се досещат или пренебрегват значимостта на META таговете (като Description) и особено важния <TITLE>.
В посочения пример на графиката (разгледайте графиката по-долу) е направена изрезка на резултатите в Гугъл. В сайта на БДЖ въпреки <title>:: БДЖ :: Разписание</title>, Гугъл е индексирал като заглавие текста “Браузера не използва кукита!”, които вероятно поставен javascript динамично сменя със този текст в заглавието на потребителския браузър.

Страницата няма и <meta name=”description” content=”…”>, за това след заглавието четем в кеширания текст в резултатите на Гугъл и следния текст “За да можете да използвате пътеводителя, Вие трябва да разрешите на браузера да използва…”

В масово използвани сайтове, като сайта на БДЖ подобни явления не са особен ущърб за компанията БДЖ, освен че потребителите, които нямат идея за това следствие, изпитват вероятно леко смущение.

В сайта, който е класиран на второ място след сайта на БДЖ, виждаме индексирано заглавието “Български държавни железници”, а след него “Търсене в разписание на пътнически превози …..”. Така вероятно една голяма част от потребителите ще предпочетат да натиснат и този сайт, а има вероятност някои търсещи веднага да се ориентират към него.

Ако Вашия уеб сайт няма ресурсите за едно масово използване и посещение (като страницата с разписанието на влаковете на БДЖ), трябва по-сериозно да обърнете внимание на тези точки. С неподходящи заглавия и описания, Вашия сайт няма да получи доброто класиране в търсачките, както би получил с използването на най-подходящите фрази в <TITLE> и <META> таговете. Така сайта Ви ще загуби голяма част от евентуалните посетители, а ако бизнеса Ви зависи от него, ще бъдете ощетени и финансово, поради загуба на част от клиентите, които може да не стигнат до разглеждането на уеб сайта Ви.

Отделете нужното време, което не е много, за да предотвратите подобни резултати в индексирането на търсачките. Със фокусиране върху тази част, освен по-добра оптимизация на сайта за търсачките, ще си спестите и грижи за в бъдеще.

Още един особен момент, който ще разгледаме в същия пример, се наблюдава и във втория класиран уеб сайт bdz.creato.biz (вижте примера с графиката отново). Обърнете внимание на слетите думи “Видове документи за пътуванеЖП бюраМеждународно” и “РилаРазписание - международни превозиЖП”.

Най-често това се получава, когато се използват графични бутони в навигацията и няма интервал между тях (например дизайна на сайта го изисква) и съдържанието в title атрибута във връзките се “слива” със съседните текстове.

Как лесно да се справите с това?

Например ако имате следния HTML код за графичните бутони:

<a href="index.html" title="начало"><img src="nachalo.gif" title="начало" alt="начало"></a><a href="za-nas.html" title="за нас"><img src="about.gif" title="за нас" alt="за нас"></a><a href="contacts.html" title="Контакти"><img src="about.gif" title="Контакти" alt="Контакти"></a>

Така в резултатите на Гугъл вероятността е голяма да забележите след това текст от типа началоза насКонтакти

Много лесно решете проблема като добавите интервали. Например:

<a href="index.html" title=" начало "><img src="nachalo.gif" title=" начало " alt="начало"></a><a href="za-nas.html" title=" за нас "><img src="about.gif" title=" за нас " alt="за нас"></a><a href="contacts.html" title=" Контакти "><img src="about.gif" title=" Контакти " alt="Контакти"></a>

Примера може да се подобри и още:

<a href="index.html" title=" Драганов и Син - счетоводни услуги "><img src="nachalo.gif" title=" Драганов и Син - счетоводни услуги " alt="Драганов и Син - счетоводни услуги"></a><a href="za-nas.html" title=" За нашите счетоводни услуги "><img src="about.gif" title="За нашите счетоводни услуги" alt="За нашите счетоводни услуги"></a><a href="contacts.html" title="Контакти"><img src="about.gif" title="Контакти" alt="Контакти"></a>

No Response to "Подходящи заглавия и описания на уеб сайтовете"

Leave A Reply

Copyright

SEO оптимизация на сайтове с гаранция за резултата.

При пълно или частично цитиране на материали от блога, директния линк е задължителен!