Подобрено Класиране в Google за Вашият Блог

Posted on 3:51 ч. by wofer

В оптимизирането на една страница за интернет търсачките има два подхода on- page и off-page, т.е. оптимизиране на елемти от страницата (on-page) или набавяне на външни линкове към страницата (off-page). Тук ще разгледаме част от on-page оптимизацията на вашият блог и по-точно тагът Title.

Taгът Title е един от най-важните в on-page (вътрешната) оптимизацията на вашият блог. Google обръща голямо внимание на всяка една дума в title тага на страницата, като ги степенува по-важност от ляво на дясно. Така че е добре да в title тага да се сложи заглавието на публикацията ви от ляво и името на блога ви от дясно. До сега в title се поместваше само заглавието на публикацията ви. Чрез добавяне и на името на блога ви, увеличавате шансовете си за класиране по ключовите думи от заглавието на вашият блог.

Нужна е само лека промяна в HTML Кода на вашият шаблон:
1. Отидете на Оформление / Редактиране на HTML
2. Намерете реда
"<data:blog.pageTitle/>"
Намира се в началото на шаблона в първите 10-тина реда.

3. Заменете го със следният код :

<data:blog.title/>

<data:blog.pageName/> | <data:blog.title/>


4. Запазете Шаблона

PS: Обърнете внимание на думите, които използвате за заглавията на публикациите ви. Ако заглавието е на български език, за предпочитане е да не използвате членувани ключови думи, защото този който търси ползва в повечето случаи нечленувани думи. Например Море и Морето, по добрият вариант в заглавието на публикацията ви е да е думата Море. За английският и други езици това няма значение защото при тях определителният член е отделна дума.

No Response to "Подобрено Класиране в Google за Вашият Блог"

Leave A Reply

Copyright

SEO оптимизация на сайтове с гаранция за резултата.

При пълно или частично цитиране на материали от блога, директния линк е задължителен!