В 2010 година в интернет са влезли почти 2 милиарда потребителя

Posted on 3:29 ч. by Unknown

В 2010 година в интернет са влезли почти 2 милиарда потребителя или по-точно1,97 милиарда посетителя, 255 милиона сайта и 152 милиона блога.

Спред изследване, проведено от компанията Pingdom, за 2010 година в Интернет са влезли почти 2 милиарда посетителя, което е с 480 милиона повече от аналогичния показател за 2009 година (ръст 14%). за 2010 година са били регистрирани 2,9 милиарда акаунта електронна поща.

При това от 107 трилиона писма, отправени по електронната поща, 89% са се оказали спам.В своя отчет Pingdom указва 152 милиона блога, 600 милиона акаунта на Facebook и 175 милиона на Twitter.

Както съобщава Cnews, най-популярната домейна зона е «.com», с 88,8 милиона домейна второ ниво. На второ място е «.net» — 13,2 милиона. В отчета на Pingdom също така се споменава и за количеството снимки и видео, които се качват на сервиси, като Flickr и Youtube съответственно. Статистиката твърди, че на видеохостинга Youtube ежеминутно се качва над 35 часа видеоконтент.
От началото на 2011 година, ако сте забелязали, към всеки пост слагам клип на някое любимо мое парче, а и според моментното ми настроение.
Но относно това парче, не мога да не напиша няколко реда, до колкото това е и една от любимите ми групи, които винаги са ме зареждали с енергия и маса позитивни емоции.
Клипът който съм подбрал днес е на Deep Purple, концертът в Америка, Калифорния, а именно California Jam`74, а парчето е Mistreated. 
В това време (1974 година) групата е на върха на славата си. В този концерт участват всички големи групи и изпълнители. Deep Purple още от самото начало са поставили условие на организаторите, че ще пеят в момента в който денят започне да минава във вечер и да се стъмнява.
Но въпреки техните изисквания, началото на концерта е по светло. Всички знаят непремиримия характер на Richie Blackmore, но никой не е предполагал какво ще се случи в тази вечер.
Той, начело на групата отказва да излязат толкова рано пред публика и започват да протакват, минава почти час, а сцената е празна и многохилядната тълпа, започва да нервничи, в същото време концерта се записва от всички водещи ТВ канли в Америка. Накрая поставят ултиматум, ако групата до 10 мин. не се появи на сцената, ще и наложат огромни глоби и съдебни разбирателства.
Тогава те излизат и започва концерта. Времето което са спечелили е достатъчно, за да може част от песните им да бъдат именно на началото на вечерта.
Но всичко не свършва до тук, в последната си песен, Richie Blackmore залива апартурата със запалителна течност и я запалва.
Сцената лумва като факел и едва успяват да я загасят.
Но тя е в такова състояние, че след тях вече никой не може да излезе.
А след тях е трябвало да пеят....Led Zeppelin.
Така и не успяват Led Zeppelin тази вечер да излязат пред публика.
Deep Purple са глобени с над 100.000$ (огромна за това време сума), за провала на концерта на Led Zeppelin
А до ден днешен се водят спорове, кои са по-добрите, Deep Purple или Led Zeppelin :)

No Response to "В 2010 година в интернет са влезли почти 2 милиарда потребителя"

Leave A Reply

Copyright

SEO оптимизация на сайтове с гаранция за резултата.

При пълно или частично цитиране на материали от блога, директния линк е задължителен!