Първата "елитна" премия на Google е изплатена на руски хакер

Posted on 9:51 ч. by Unknown

Компанията Google е обновила стабилната версия на Chrome за трите платформи (Windows, Linux и Mac OS X) до 8.0.552.237, като е затворила поредната порция "дупки". Традиционно е било обявено за заплащане, при откриване на грешки и "дупки" в браузера и предаване на тази информация на разработчиците.

Рекордьор по намирането на "дупки" е станал експерта Сергей Глазунов. От около 15 уязвимости, закрити от предишния релиз, пет са записани на негово име. Четири от тях имат висока степен на опасност (Google е оценил три "дупки" за $1000 всяка и още една за $1337), а петата се смята критическа, за това Глазунов ще получи за нея 3133,7 доллара.
Google започна да изплаща на странични експерти възнаграждения за откриването на уязвимости и бъгове преди една година и именно Сергей Глазунов е станал първият, който е получил първата повишена премия от$1337. Лятото компанията обяви за увеличение на паричните възнаграждения тройно, но до сега "елитната" премия за критическа уязвимост не е получавал никой.
По този начин Сергей Глазунов отново е станал първият, който получава тази премия. На негово име са записани 18 уязвимости.
Известно е, че "белите" хакери могат също така да печелят от намирането на уязвимости във Firefox. Макар, че някой предпочитат да задържат своите "открития" за конкурса на хакерите Pwn2Own, където при повечко късмет, за една уязвимост могат да получат 10-15 хил долара, а също така лаптоп или смартфон допълнително, като подарък.


No Response to "Първата "елитна" премия на Google е изплатена на руски хакер"

Leave A Reply

Copyright

SEO оптимизация на сайтове с гаранция за резултата.

При пълно или частично цитиране на материали от блога, директния линк е задължителен!