Google съобщи за още един превзет пазар

Posted on 12:04 ч. by Unknown

Независимо от това, че Google се явява лидер в световен мащаб, в някой страни той отстъпва на местни компании. Такива са Русия, Китай, Япония, Южна Корея и Тайван от по-значителните.

До преди известно време Чехия също беше в този списък, като конкурент на Гугъл беше местната търсачка Seznam. Представители на Google съобщиха, че по данни на последните отчети на аналитическите фирми, в Чехия сега потребителите използват повече Гугъл 47.2%, отколкото Seznam 45.5%. В началото на 2010 година Google изоставаше с над 20%, но успя да съкрати тази разлика с масирана рекламна камапния.

Статистиката, предоставена от аналитическите компании comScore и други отчитат не всички региони, но в 40 страни по които има отчети, Google е лидер в 35.

Представителите на чешката търсачка смятат, че дадената статистика е непрезентативна. По техните думи Seznam се концетрира на домейните на чешски език, докато Google включва както локалните сайтове, така и международните. Освен това има и разногласия по оценките. Според представителите на Seznam, не са били отчетени почти 4 милиона потребители
По материали на SEO Moves

No Response to "Google съобщи за още един превзет пазар"

Leave A Reply

Copyright

SEO оптимизация на сайтове с гаранция за резултата.

При пълно или частично цитиране на материали от блога, директния линк е задължителен!