Posted on 9:02 ч. by Unknown

Google е помолен да разкрие форумалата за ценообразуване на рекламата в AdWords
Генералната прокуратура в щата Тексас е помолила Google да разкрие формулата за изчисляване на разценките за клик в рекламата в AdWords, в рамките на антимонополно разследване, което е открито срещу Google, съобщава Bloomberg.

Както пояснява The Wall Street Journal, по този начин прокуратурата е уточнила своето запитване, направено през септември месец миналата година. В хода на разследване трябва да се изясни, не е ли нарушил правилата на антимонополното законодателство от страна на Google.
Запитването на тексаската прокуратура, явно е свързано с разследването на Google на рекламния пазар, което е било започнато от Еврокомисията през февруари 2010г. На търсачката са се оплакали конкурентите, а именно представителите на сервиса Ciao, който влиза в състава на принадлежащия на Microsoft - Bing.
Съгласно претенциите към Google, търсакчата некоректно е изчислявала минималната стойност за клик по рекламната обява. Освен това, Google е обвинен и в манипулация на SERP-a, занижавайки позициите в резултатите на конкурентите си.

No Response to " "

Leave A Reply

Copyright

SEO оптимизация на сайтове с гаранция за резултата.

При пълно или частично цитиране на материали от блога, директния линк е задължителен!