Google ще заплати на хакерите за взлом в браузера Chrome

Posted on 21:17 ч. by Unknown

Корпорацията Google е обещала да награди хакерът, който успее да разбие браузера Chrome на международното състезание Pwn2Own, коет се провежда в рамлите на годишната конференция CanSecWest, така хакерът успял да проникне защитата на Chrome, ще получи $20 хил и подарък ноутбук с инсталирана на него операционна система Chrome OS.

Съревнованието Pwn2Own ще се проведе на 9 март в Канада - Ванкувър. Сумата от наградните фондове е $105 хил., като на участниците ще бъде предложено да проникнат и в браузерите Mozilla Firefox, Internet Explorer и Apple Safari, а съща така и в редица смартфони. Който успее да проникне в смартфона, ще получи като награда смартфон и парична награда от $15 хил. В Google отбелязват, че Chrome участва в Pwn2Own в качеството си на "жертва" от 2009 года и до сега нито веднъж не е бил хакван.
Разрабочтиците на програми често прибягват към подобни акции, с цел подобряване на своите продукти. Ще напомня, че през януари тази година Google заплати на "белия хакер" от Русия Сергей Глазунов $3133,7 за намерена критическа грешка в кода на  Chrome.

За съжаление вчера (06.01.2011) на 59 години, в Испания умря великият блусмен Gary Moore. 
Но съм уверен, че повечето ще го запомнят с великолепните му песни.
Ето една от тях.

No Response to "Google ще заплати на хакерите за взлом в браузера Chrome"

Leave A Reply

Copyright

SEO оптимизация на сайтове с гаранция за резултата.

При пълно или частично цитиране на материали от блога, директния линк е задължителен!