Блогери уличиха собствениците на бренда Zara в плагиатство

Posted on 8:46 ч. by Unknown

Един от най-едрвите продавци на дрехи в света, испанската компания Inditex, която е собственик на брендовете Zara, Bershka, Stradivarius и др., е била принудена да върне от пазара част от своята продукция, доколкото блогери са успяли да я уличат в плагиатство, пише вестник The Guardian.

Компанията се е принудела да изземе от търговската мрежа Stradivarius тениски с с печат на изображения на момичета със сърца. Станало е ясно, че тези образи поразително приличат на изображенията публикувани в блоговете на 19 годишната Мишел К (Michele K) от Швейцария и французойката Луиза Ебел (Louise Ebel). Те са отбелязали, че никой не се е обръщал към тях за разрешение на използване на тези изображения, за дизайна на тениски или каквото и да е било.

В Inditex са отговорили, че дизайнът на тениските се разработва от външна компания и са обещали да се разберат в ситуацията с нарушението на авторските права.

Корпорацията Inditex, създадена в 1975 година, обединява брендовете Zara, Oysho, Massimo Dutti, Bershka, Pull and Bear, Zara Home, Stradivarius и Uterque. Под управлението на Inditex работят над пет хиляди магазина в 77 страни по света. Продажбите на групата за 2009 гдина са 14 милиарда долара.

No Response to "Блогери уличиха собствениците на бренда Zara в плагиатство"

Leave A Reply

Copyright

SEO оптимизация на сайтове с гаранция за резултата.

При пълно или частично цитиране на материали от блога, директния линк е задължителен!