Технология на парфюмите

Posted on 4:31 ч. by teo

Марков парфюм
Марков парфюм

Колко от нас са се замисляли каква е технологията и стъпките за създаването на любимия ни парфюм. Всяко едно уникално шишенце с благоуханно съдържание има своя история за разказване и заслужава внимание. И докато преди много години парфюмното производство е било една мистерия с неясен край, сега технологиите са подчинени на ясно изпълнение на точно определени методи и стъпки, за да могат всички оригинални парфюми да отговарят на високите изисквания на потребителите.
Въпреки ясната технология на производство, създаването на един нов марков парфюм остава изкуство, което е по силите само на истинските специалисти в парфюмерията. Основните четири етапа по производството на един парфюм са създадени, за да улеснят процесите по създаването на новите оригинални парфюми dolce.bg.


Първата стъпка при парфюмерията е свързана с парфюмните суровини. Това е подборът на съставките, които ще бъдат основата на един парфюм. Докато в миналото масово са се използвали естествените суровини като цветя, билки, подправки, смоли, плодове или животински секрети, сега науката позволява синтетично създаване на тези суровини. Макар това да отнема част от романтичната мистерия около парфюмите и тяхното създаване, истината е, че намесата на химията е за добро. От много от растенията и секретите, които са разпространени в парфюмерията всъщност няма как да се получат етеричните масла, които са необходими за създаването на ароматния аксесоар. Ако се придържаме само към съществуващите в природата суровини ще се окаже, че на света ще се произвеждат и използват много малко парфюми, което няма как да задоволи интереса на потребителите и ще ограничи тази индустрия.
Втората стъпка се състои в смесването на вече подбраните съставки. Това е изключително сложен и продължителен процес, който понякога е свързан дори с години упорит и изключително прецизен труд. Крайната формула на един парфюм може да съдържа стотици съставки, защото крайната цел е създаването на устойчива парфюмна смес. При вече готова формула следва разреждане със спирт или вода. Пропорциите на парфюмна смес и алкохол са най-различни, като винаги по-високо съдържание имат спиртът и водата, а концентрираният аромат е около 20 на сто. В зависимост от концентрацията на сместа се определя и вида на парфюма.


Третата стъпка е така нареченото поддържане, при което готовият парфюм Dolce&Gabbana трябва да отлежи за определено време. Най-често този период е около няколко месеца, но може да достигне и няколко години. След това парфюмеристът проверява отново своето произведение на изкуството. Финалната стъпка изисква процес по контрол на качеството, за който се назначава цял отдел, който трябва да оцени работата на парфюмериста.

No Response to "Технология на парфюмите "

Leave A Reply

Copyright

SEO оптимизация на сайтове с гаранция за резултата.

При пълно или частично цитиране на материали от блога, директния линк е задължителен!